Xerrades per pares
Xerrada

Des del Centre SOM organitzem xerrades per a pares i professors per contribuir a uns bons hàbits a casa i a l’escola. La primera xerrada amb pares és GRATUÏTA.

Xerrades realitzades:

1. La màgia de saber educar i establir un bon vincle.

Quantes vegades s’intenta posar límits als fills i, una vegada rere l’altre, veiem com els intents fracassen? Tots sabem si un comportament és adequat o no però, com es poden aplicar límits de manera adient perquè els nostres fills els respectin? Estils educatius que faciliten la seguretat i la confiança dels nostres fills.

2. Pors i autoestima a la primera infància

A cada etapa els infants desenvolupen pors a diferents situacions. Sovint aquestes els hi poden provocar angoixes i inseguretats que posteriorment els hi afecti a la seva autoestima. Com es pot potenciar l’autoestima dels nostres fills?

3. És normal que...?

Els essers humans tenim unes pautes biològiques i culturals que guien el nostre desenvolupament al llarg del temps. Quan comencem a caminar, quan comencem a parlar...? Aquí també s’inclouen temes com el deslletament, el procés de la retirada dels bolquers... Orientacions i pautes pràctiques que ens ajudaran a fer créixer el nostre fill.

4. Com instaurar uns bons hàbits

Nens que no mengen, que mai troben el moment per anar a dormir... i això suposo una guerra diària entre pares i fills que fa la convivència molt més difícil. Com aconseguir-ho?

5. Potenciem les seves capacitats!

Hi ha moltes maneres de potenciar les capacitats d’un nen, a nivell de llenguatge, manipulatiu, cognitiu, social... és per això que us proposem idees per fer a casa per ajudar-lo a créixer millor.

6. Addicció a les noves tecnologies

Avui en dia els canvis socials han portat a noves addiccions, com les xarxes socials, els mòbils, les consoles... la tecnologia és la nova forma de comunicació i relació entre nens i adolescents, però, on età el límit? Quins problemes ens pot portar? Com gestionar-ho des de casa?

7. El joc i la joguina

De què serveix jugar? Tenir moltes joguines no garanteix que els nens juguin. Quins són els jocs més aconsellables? Endinsem-nos al món que perceben els nostres fills.

8. Gelosia i rivalitat entre germans

Sovint es crea una gelosia i una rivalitat que acaba implicant a tots els membres de la família. Com podem fer que els nostres fills es portin bé entre ells? Com abordem l’arribada d’un nou germanet? Com resolem els conflictes?

9. Prevenció en el consum de drogues

A vegades és massa tard quan pares i/o mestres de n’adonen que un fill/alumne ha començat a introduir-se en el món de les drogues. És bàsic fer una bona prevenció i saber com parlar-ne amb nens i adolescents.

10. Habilitats socials en la resolució de conflictes

Aquesta eina clau facilita que un problema vagi més enllà, que els nens i adolescents aprenguin a relacionar-se i genera un entorn de confiança. Més enllà dels beneficis grupals, hi ha factors personals que estan molt condicionats per aquests entorns. Com podem ajudar-los?

11. Noves formes de família

En la societat actual ens trobem molts tipus de família que surten del model tradicional: pares separats, famílies monoparentals, reconstruïdes... Poden aparèixer sentiments de culpabilitat en els més petits i de responsabilitat i incertesa en els adults. Com han d’afrontar la situació els pares, els fills i les persones de l’entorn?

12. Trastorns en la infància i l’adolescència

La nostra societat canvia cada vegada més ràpid. Vivim en un món en constant moviment que ens genera diferents reptes i sovint ens costa adaptar-nos a aquestes noves demandes de la societat. És per això que, en l’actualitat, els nostres joves i infants s’enfronten a un nou ventall de trastorns psicològics que abans no tenien tanta rellevància. Aquesta conferència està dedicada a explicar quins són aquests trastorns (fòbies, ansietats, bulling, anorèxia, violència...), veure’n les causes i com prevenir-les, així com entendre el paper del psicòleg dins la nostra societat.

13. Com treure el màxim rendiment de les tècniques d’estudi.

Quan arriben a casa després de totes les hores de classe, el que menys volen fer els nostres fills és posar-se a fer deures o preparar exàmens. Què i com haurien estudiar?

14. Com em comunico amb el meu fill adolescent?
En aquesta etapa els pares passen de ser el nucli clau del fill a ser algú que “molesta”, perquè els hi diu què han de fer i què no. Ara la prioritat són els amics. Com podem fer-ho per mantenir un bon vincle?

15. Pànic! Canvi d’etapa a l’escola

Quan els nens surten del parvulari, quan s’acaba la primària o la ESO, és un moment de transició important per a pares i fills. Com afrontar aquests canvis? Amb quines dificultats ens podem trobar?

Adaptem o ampliem continguts segons la vostra necessitat. Venim al vostre centre a les hores convingudes.