Recomanacions literàriesAra que s’acosta Sant Jordi, és un bon moment per pensar en llibres que ens poden ajudar en el nostre camí cap al benestar i el creixement personal. Des del Centre SOM us volem proposar algunes opcions:

• TUS ZONAS HERRONEAS. De Wayne Dyer
Ja fa temps que recomanem aquest llibre, doncs parla de temes molt variats d’una forma accessible però contundent. En ell hi trobem capítols interessants, com el que parla de la culpa i la preocupació com aquells sentiments que intoxiquen els pensaments centrant-nos en el futur i en el passat i per tant, evitant viure el present lliurement; o el que explica com la postergació pot condicionar la nostra vida.

• CUENTOS PARA PENSAR de Jorge Bucay
Sempre és bona idea tenir un llibre de contes de Jorge Bucay a prop. Tant aquest com molts d’altres que te, aquest autor ens ofereix, amb una delicada sensibilitat, un seguit d’històries que ens arriben al cor i ens fan reflexionar sobre el món en el que vivim, sobre com sentim i sobre que fem a la nostra vida.

• GENTE TÓXICA/EMOCIONES TÓXICAS de Bernardo Stamateas
Dos llibres sense pels a la llengua que ens parla d’aquelles persones que entorpeixen el nostre camí i d’aquelles emocions més difícils de gestionar. En el primer cas, és important que al llegir-lo no caiguem en el victimisme i evitem culpabilitzar només als altres dels nostres problemes. Afortunadament, l’autor ens ofereix un capítol al segon llibre per evitar que això passi.

• MINFULNESS PARA PRINCIPIANTES de Jon Kabat-Zinn
El mindfulness és una disciplina que combina la meditació formal amb una filosofia de vida que t’ajuda a centrar-te en el moment present i viure’l amb consciència plena. El mindfulness ens ajuda a acceptar tot allò que ens succeeix a la vida i a deixar pensar els pensaments que ens torturen contínuament, deixant pas a gaudir de les sensacions més realistes del dia a dia.

• INTELIGENCIA EMOCIONAL 2.0 de Travis Bradberry, Jean Greaves, y Patrick M. Lencioni Aquest llibre no només ens parla de que és la intel•ligència emocional, sinó que també ens facilita una sèrie de tasques o exercicis pràctics en passar a l’acció i no quedar-nos només amb la teoria.

Podeu trobar altres propostes a pàgines web com https://www.libelista.com/ca, https://www.iberlibro.com/i https://www.llibres.cat/ Ara ja podeu anar-vos preparant per Sant Jordi.Una reflexió de:

Daniel Mejias