El dolor i les emocions

El dolor físic recurrent pot tenir molts orígens; males postures, hàbits mal adquirits, feines dures que requereixen esforç físic, problemes de malformació... Però a vegades ens trobem que aquests dolors que patim de forma habitual no tenen un origen físic. La resposta es troba, aleshores, en el nostre malestar emocional.

El nostre cos és la porta d’entrada de les nostres emocions i fa de mirall, reflectint allò que mostrem i el que ens succeeix. Actua com una gran alarma que ens avisa en el moment en que alguna emoció o comportament que tenim no és el més idoni per la nostra felicitat.

Cada dolor de cada part del cos està associada a algun tipus de bloqueig. Desgranarem poquet a poquet cada un d´ells i pot ser que llegint-los et sentis identificat amb algun: Mal de cap: les persones que contínuament tenen mal de cap o migranyes i no hi troben cap explicació física, normalment són gent que es preocupa en excés per les coses. Donen moltes voltes a tot, els costa decidir, pensen massa... Tendeixen a intentar mantenir tot sota control i molts cops tenen dificultats per expressar allò que pensen .

Mal d´esquena: acostumen a tenir un excés de responsabilitats; masses carregues a sobre. Sen carreguen de tasques que o els pertoquen i van acumulant les obligacions del demés. Són persones treballadores, sens dubte, però més enllà del límit.

Mal de panxa: normalment sorgeix davant de la incomoditat duna situació o bé quan no ens sentim segurs de nosaltres mateixos. El pateixen aquelles persones que no es veuen capaces de superar una fita, que es veuen sobrepassats. O bé que es senten incomodes per no saber com solucionar una situació que estan vivint i que es profundament incòmode.

Mal a les cervicals i al clatell: Sorgeix en aquelles persones que tenen el pensament molt rígid i els costa flexibilitzar la seva opinió cap als demés i cap al que succeeix al seu voltant. Et pot passar si t´obceques en mantenir una postura rígida cap a un fet i no obres els ulls a altres possibilitats.

El mal de coll: la veu és allò que ens permet expressar-nos. Quan tenim mal de coll o afonies molts cops es degut al evitar expressar el que sentim o la nostra opinió cap als demés. Si ens fa por el que diran o tenim por a represàlies per dir el que pensem pot acabar derivant en aquest dolor intens.

Mans agarrotades: Les mans son la nostra eina principal: les fem servir per agafar coses, per escriure, per feinejar... Si les tenir tenses i ens costa relaxar-les molts cops és degut a que ens fan por els canvis i ens volem agafar a allò que és antic i ja coneixem.

Els peus i les cames: són aquelles extremitats que ens sostenen i que per tant suporten tot el nostre cos i ens donen seguretat. Si les tenim ben ancades al terra ens dona seguretat, però si ens falles o ens fan mal pot ser una manca d´aquesta; un accés d´inseguretat, de por al devanir o al que podem fer.

Totes questes dolències (sempre entenent que es donin sense un origen físic clar), s´han d´aconseguir vèncer. I per fer-ho és crucial entendre’n l´origen i trobar la solució adequada per reafirmar-nos, sentir-nos més forts i acabar amb aquelles emocions que tenim viciades i que entorpeixen el nostre camí a ala felicitat.

La bona gestió emocional és la porta al viure plenament.


Una reflexió de:

Daniel Mejias