Per què no trobo parella? 10 formes de boicotejar-se.Estàs sol/a? No et duren les parelles? Ho probes i ho probes però no hi ha manera de crear una relació bonica amb algú? Tant en homes com en dones ens trobem en casos on no s’aconsegueix formar una parella. A vegades es senten sols i no s´expliquen com poden haver arribat a aquesta situació. D’altres es queixen o fan servir fins l´últim recurs per aconseguir-ho. Tot i així, a molts els hi agrada mantenir-se solters i prefereixen no canviar-ho.

Et proposem10 motius pels que molts segueixen solters. Potser que alguna d’aquestes idees et pugui ajudar a desencallar aquesta situació tan desagradable.

1. Ets el/la solter/ra d´or. Ser el solter/la soltera d´or és un estatus. Ningú t´ha aconseguit fer “assentar el cap”. Això diu de tu que ets indomable, rebel, conquistador... Sens dubte aconseguir parella significaria canviar una part de la teva identitat que possiblement no estàs preparat/da per desprendre-te’n.

2. Hi tens molt a perdre. Ser solter/ra té molts avantatges; no donar explicacions a ningú, llibertat sexual, no tenir lligams ni compromisos, fer les coses a la teva manera... Vivim en una societat molt individualista i perdre algunes llibertats a canvi d’una parella pot ser que no sigui el que volem tot i que no ens n´adonem al cent per cent d´això.

3. No hi ha ningú per tu. Massa baix, massa grassa, massa soso, massa bleda... No hi ha ningú que compleixi tots els nostres requisits. Però hi ha una realitat que cal assumir abans de tenir parella: la gent té defectes, benvinguts al món real. Si només ens fixem en els defectes de les persones mai trobarem la que ens agrada, doncs al cap i a la fi, la parella de la que ens enamorem, serà aquella que tindrà els defectes que podrem suportar.

4. Per escapar.
Mai triem els nostres pares, i tot i que molts podem estar-ne orgullosos, a vegades la convivència amb ells és difícil, o bé els valors que ens volen transmetre no són els que encaixen amb nosaltres, o bé ens han fet tant mal que l´únic que podem fer és escapar. I casualment, en el moment oportú, apareix la persona que ens fa cas, que molt segurament serà el contrari dels nostres pares, ique ens conduirà per un torrent d´emocions contradictòries. El príncep que ens salvi no ens proporciona una relació fiable basada en l´amor i la passió. Anar saltant de parella en parella per fugir no consolida una relació.

5. No estàs preparat.
Tenir parella significa un grau de comunicació, d´entrega, de confiança, d´empatia tant gran que a vegades no tenim la maduresa suficient com per dur-ho a terme. Si encara no entens el que significa estar amb algú et serà molt difícil que la gent se senti atreta per tu; qui busca una parella busca algú madur.

6. Busques massa.
Tens tantes ganes de tenir parella que la teva “desesperació” s´olora des de l´altre cantó de la ciutat. Hi ha una dita popular molt certa que diu que la parella apareixerà quan menys la busquis. Això no vol dir que et quedis a casa a no fer res i que aparegui al teu costat per combustió espontània, sinó que, tot té el seu temps, el seu esforç i la seva importància. Si posem massa d´algún d´aquests ingredients pot ser que no triomfem.

7. No busques com toca.
A vegades tenim el focus d´atenció allà on no toca. Busquem una parella, no per nosaltres, sinó pels nostres pares (per satisfer-los), pels nostres amics (per impressionar-los), pels nostres exs (per fer-los enrabiar)... I això ens porta a relacions que no funcionen, que no durem o que ens fan infeliços.

8. Vols omplir un buit.
Va haver-hi algú molt desafortunat que va dir que a la vida s´ha de trobar la nostra mitja taronja. Aquesta persona tenia un buit molt gran que li calia omplir. Us prego que no seguiu el seu consell. Una parella no està per omplir les nostres mancances, sinó per complementar-nos i enriquir-nos. Si tenim dolor per alguna pèrdua, si ens cal parella per sentir-nos segurs, si volem estar en una relació perquè sinó la nostra vida no té sentit... aleshores més val que treballem això nostre abans, doncs la resta sols pot acabar en fracàs.

9. Vols substituir a algú.
Si ens quedem sense parella i ens cal reomplir aquest espai que ens ha deixat o bé hem tingut un gran desengany, el millor que podem fer és esperar un temps per reubicar-nos en la nostra vida abans d´aferrar-nos a la primera persona que vingui; hem d´estimar a algú per qui és, no per a qui substitueix.

10. Busques malament
Si el que busques és una parella per tenir una relació bonica i estable, però tan sols et criden l´atenció les persones molt musculades que es passen el dia al gimnàs i parlen de banalitats o una noia que es maquilla fins les orelles i només publica selfies on es vegi especialment els seus morros i els seus escots, està clar que no trobaràs parella estable perquè ells/elles demostren no buscar-ne, sinó que potser busquen quelcom més esporàdic o informal. Cal que et plantegis també tu quin tipus de fotografia penges o quina actitud mostres; és la teva carta de presentació i pot dir molt de les teves intencions, del que t´agrada i del tipus de persona que ets.

I recorda que una parella és un complement a la teva vida. Has de decidir com vols viure independentment de la persona que vulguis que t’hi acompanyi.

Una reflexió de:

Daniel Mejias